(placeholder)

antwoorden vinden op levensvragen

de weg van bewustwording

Lutghart Witters

Begeleider van 'Levensprocessen

(placeholder)

'Je taak is niet om liefde te zoeken, maar om alle barrières in jezelf te zoeken en te vinden die je hebt opgeworpen om jezelf te beschermen van de liefde.'

Rumi

Ik zag als kind het licht en de donkerte in elke mens aanwezig. Waarom mensen niet meer durfden te leven vanuit dat immens liefdevol licht verwarde me maar maakte me ook nieuwsgierig naar de waarom van deze onmogelijkheid. Ik word een zoeker naar antwoorden op levensvragen.


Door het lezen van het boek 'Lessen voor levenden, gesprekken met stervenden' van Elisabeth Kübler Ross (ik was toen 17 jaar) ontdek ik de betekenis van leven en dood en uit al de getuigenissen van stervenden, al de gesprekken bouw ik mijn visie over leven op.


Deze essenties zijn de rode draad in mijn leven en zijn de basis waarop ik mijn persoonlijke therapievorm heb uitgebouwd.

de BASIS van mijn persoonlijke therapievorm


Iedere mens, wat en wie hij ook is, verdient beluisterd en gerespecteerd te worden.

Geef nooit de HOOP op. Sta open voor de signalen die aangeven dat de mens wil gezien worden. Betwijfel nooit iemands verhaal. Achter elk verhaal zit een waarheid die verlangt uitgesproken en geloofd te worden.  


Je zoekende weg zal helder worden wanneer je in je hart durft te kijken.

In de afgelopen 23 jaar heb ik vele mensen - kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en gezinnen - begeleid binnen hun zoektocht naar de reden en oorzaak van hun moeilijk functioneren in hun gezin, werk en maatschappij. Ik heb hen begeleid in het antwoorden vinden op de waarom van hun worstelingen, op de essentiëde levensvragen en de onmogelijkheid gelukkig te zijn.


Ik pas de kennis en kunde toe van Emotioneel lichaamswerk (Intelia), systemisch contextuele counceling, LSI – denkstijlen en effectief management om mensen te ondersteunen op hun levensweg.


In het mogen begeleiden van vele mensen heb ik mezelf ontmoet. Zij hebben me gemotiveerd steeds opnieuw verder te reiken dan het gekende. Veelvuldig heb ik het onmogelijk mogelijk gemaakt, herstel en heling bekomen van diepe bewuste en onbewuste wonden.  


Uiteindelijk heeft mijn persoonlijke zoektocht naar wie ik ben me een unieke weg van mogelijkheden geboden. Mijn relatie met ieder die mijn weg kruiste was die van zowel leraar als leerling mogen zijn.


Ik ben dankbaar voor al wat ik in elke ontmoeting heb gekregen.

Over mezelf

Sinds 1996 ben ik zelfstandige. Ik ben eigenwijs en open-minded.

In 2000 redigeerde ik de film 'Meander-Levensstroom' met als thema hoe CONTACT-verbreking in een gezin herstellen.

Ik ben schrijver en de auteur van het boek 'Het onzichtbare, zichtbaar gemaakt'.

Sinds 2005 ben ik beeldend kunstenaar.  (meer info: www.Myosotis-M.be)